Om

AHa! Guide & Aktivitet

Din guide till Skåne 

Jag heter Anette Hansson och det är oftast mig du möter när du tar kontakt med oss för att boka guidade turer och utflyktsarrangemang. Det är oftast jag som guidar våra svenska och engelsktalande grupper. 


I år är det 25 år sedan, då jag började arbeta som guide och reseledare på bussresor runtom i Europa; ett roligt, lärorikt jobb, där god service, engagemang och vetgirighet är en självklarhet. Numera är jag främst verksam som guide på hemmaplan i Skåne, där jag är född och uppvuxen. Jag gillar verkligen att "sälja in" regionen och visa dess godbitar. 


2009 startade jag företag AHa! Guide & Aktivitet, som arrangerar en variation av guidade turer i Skåne och Öresundsregionen med tyngdpunkten på Malmö-Köpenhamnsområdet och Ystad-Österlen; även uppdrag som reseledare i Europa.


Området erbjuder ett spännande kulturutbud med mycket att hitta på. Här finns allt från storstadspuls och dramatisk natur till den skönaste stillhet.


Vill ni göra en traditionell stadsvandring, en guidad buss- eller cykeltur? Jag skräddarsyr upplägget efter era önskemål, anpassat efter gruppens storlek, intressen, tid mm för att er aktivitet, föreningsutflykt eller konferens ska få det där lilla extra. Uppdragen är varierande, och bland uppdragsgivarna finns privatpersoner, bussbolag, svenska och utländska researrangörer, turistbyråer, företag och hotell.


Språk: Jag guidar grupper på svenska och engelska.

Ni kan också boka kvalificerade guider på andra språk genom oss.Jag är nationellt auktoriserad guide och SkåneGuide enligt riktlinjer utfärdade av Sveriges Guideförbund och Visita, Svensk besöksnäring.